CHLEB TRADYCYJNY 900G

Opis

Chleb tradycyjny jest pieczywem mającym charakter chleba baltonowskiego. Wyróżnia się doskonałym smakiem i prawdziwie chlebowym aromatem. Chleb tradycyjny wypiekany jest na naturalnym zakwasie, oparty na recepturach wypróbowanych przez dziesiątki lat. Należy podkreślić, że formowanie bochenków odbywa się w sposób ręczny, a wypiek w tradycyjnych piecach chlebowych.

Chleb tradycyjny jest chlebem baltonowskim wypiekanym w kształcie bochenka o gramaturze 900g.

Składniki

  • mąka pszenna,
  • mąka żytnia,
  • naturalny zakwas żytni,
  • drożdże,
  • sól,
  • woda.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

SKŁADNIKI PROPORCJE
wartość energetyczna 1050 kJ (251 kcal)
białko 7,32 g
węglowodany 54,66 g
w tym: cukry 0,89 g
tłuszcz 1,34 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 0,29 g
błonnik pokarmowy 3,19 g
sód 0,521 g (sól 1,32 g)

Piekarnia z Imielina