CHLEB BALTONOWSKI

Opis

Chleb baltonowski jest pieczywem tradycyjnym. Wyróżnia się doskonałym smakiem i prawdziwie chlebowym aromatem. Chleb baltonowski wypiekany jest na naturalnym zakwasie, oparty na recepturach wypróbowanych przez dziesiątki lat. Należy podkreślić, że formowanie bochenków odbywa się w sposób ręczny, a wypiek w tradycyjnych piecach chlebowych.

Chleb baltonowski wypiekany jest w następujących gramaturach:

  • 300 g – CHLEB BALTONOWSKI MINI (wypiekany w kształcie okrągłego chlebka),
  • 500 g – CHLEB BALTONOWSKI MAŁY (wypiekany w kształcie bochenka),
  • 700 g – CHLEB BALTONOWSKI ŚREDNI (wypiekany w kształcie bochenka oraz w kształcie okrągłego chleba posypanego makiem lub ziarnami),
  • 800 g – CHLEB BALTONOWSKI FORMA (wypiekany w kształcie prostokąta posypanego makiem),
  • 1000 g – CHLEB BALTONOWSKI DUŻY (wypiekany w kształcie bochenka).

Składniki

  • mąka pszenna,
  • mąka żytnia,
  • naturalny zakwas żytni,
  • drożdże,
  • sól,
  • woda.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

SKŁADNIKI PROPORCJE
wartość energetyczna 1050 kJ (251 kcal)
białko 7,32 g
węglowodany 54,66 g
w tym: cukry 0,89 g
tłuszcz 1,34 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 0,29 g
błonnik pokarmowy 3,19 g
sód 0,521 g (sól 1,32 g)

 

Piekarnia z Imielina