CHLEB RAZOWY MIESZANY 550g

Opis

Chleb razowy mieszany wypiekany jest z mąk pełnoziarnistych: żytniej (w przeważającej ilości) oraz pszennej. Chleb razowy mieszany jest źródłem błonnika, który zaspokaja uczucie łaknienia, poprawia perystaltykę jelit, zapobiega wzdęciom, obniża poziom cholesterolu, stabilizuje poziom cukru we krwi, zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych oraz ogranicza przyrost masy ciała. Miód naturalny wpływa na podwyższenie walorów organoleptycznych chleba razowego mieszanego nadając mu tym samym słodko-kwaśny smak. Chleb razowy mieszany jest przeznaczony w szczególności dla osób mających problem z prawidłową pracą układu pokarmowego, w tym zaparciami oraz otyłością. Właściwości chleba razowego mieszanego zapobiegają powstawaniu nowotworów okrężnicy.

Składniki

  • mąka żytnia razowa,

  • mąka żytnia,

  • mąka pszenna graham,

  • mąka pszenna,

  • naturalny zakwas,

  • miód naturalny,

  • drożdże,

  • sól,

  • woda.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

SKŁADNIKI PROPORCJE
wartość energetyczna 854 kJ (204 kcal)
białko 5,47 g
węglowodany 48,48 g
w tym: cukry 1,36 g
tłuszcz 1,35 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 0,26 g
błonnik pokarmowy 6,64 g
sód 0,54 g (sól 1,37 g)

Piekarnia z Imielina