CHLEB DYNIOWY 400g

Opis

Chleb dyniowy charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, przede wszystkim poprzez obecność białka, witamin (A, B9, B15), nienasyconych kwasów tłuszczowych, minerałów (cynku, żelaza, fosforu) oraz aminokwasów. Pestki dyni wykorzystywane są w leczeniu zaburzeń funkcjonowania prostaty, są także pomocne w łagodzeniu infekcji układu moczowego u kobiet oraz w zwalczaniu pasożytów jelit. Chleb dyniowy jest skierowany dla osób mających problemy z prawidłowym funkcjonowaniem układu pokarmowego, chorujących na cukrzycę, borykających się z problemami skórnymi, zalecany jest również w profilaktyce przeciwmiażdżycowej.

Składniki

  • mąka żytnia,

  • mąka pszenna,

  • naturalny zakwas,

  • dynia (pestki),

  • drożdże,

  • sól,

  • woda.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

SKŁADNIKI PROPORCJE
wartość energetyczna 1013 kJ (242 kcal)
białko 7,31 g
węglowodany 43,48 g
w tym: cukry 1,0 g
tłuszcz 5,58 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 1,06 g
błonnik pokarmowy 3,31 g
sód 0,435 g (sól 1,15 g)

 

Piekarnia z Imielina